Lär dig förstå din hypertyreos

Allmänt | Min berättelse | Orsaken till sjukdomen | Kostråd | Övriga råd

   

 

 

Övriga råd

Bearbetning av inre konflikter är A och O för att bli frisk från sjukdomar. En person med överaktiv sköldkörtel har stor nytta av att lyssna på sin inre röst och söka ett sant uttryck för sig själv. Det gäller att vara villig att säga det man har att säga, att öva sig på att sätta gränser och att uttrycka åsikter. 

Det fantastiska med homeopati är att den också når till detta själsplan och ger kroppen energi att ta itu med sitt eget helande. Akupunktur och bioresonans kan också lindra symptomen och vara fungerande hjälpmedel särskilt i ett akut skede.

En ny metod för självläkning skapades av Mireille Mettes i Nederländerna 2009: www.mirmethod.com. Det är en metod man enkelt kan göra själv på några minuter två gånger om dagen i minst fyra månader om man har en allvarlig sjukdom. MIR-metoden bidrar bl.a. till att balansera hormonsystemet, köra ut gifter ur kroppen och kunna lämna gamla blockeringar. Den finns numera också på svenska på hemsidan ovan. För hypertyreos rekommenderar jag också individuell MIR-konsultation, som är ett fantastiskt redskap (en lista på utbildade konsulter finns på hemsidan).

Den som behärskar engelska kan också få hjälp via Skype med hjälp av Voice Dialogue-metoden, där man lyssnar in "energin bakom sjukdomen". Se t.ex. www.consciousbody.com och www.voicedialogueconnection.com  

Om man vill fördjupa sig i de fysiologiska aspekterna kan jag rekommendera den amerikanska läkaren Eric Osanskys hemsida: www.naturalendocrinesolutions.com med en mängd olika tips och artiklar, liksom möjlighet till privat vård av en läkare som själv haft sjukdomen!

För övrigt kan man göra följande övningar:

Hypofysen tycker om att ”bli skakad”. Den mår därför bra av t.ex. dans eller att man böjer sig neråt och uppåt fler gånger i följd.

Man kan också göra en uppochnervänd ställning liggande på rygg på golvet: höja benen och nedre delen av ryggen snett uppåt, stöda höfterna med händerna och vara stilla där en stund. Sedan kommer man långsamt ner tillbaka med rund rygg och knäna nära bröstet.  

I Cicci Lyckow Bäckmans bok ”Levande kraft. En inbjudan till frihet” (2007) finns övningar både för hjärtchakrat och för halschakrat på s. 57−60. (Dessa övningar finns också på cd – för mer information se http://www.levandekraft.se/Resources/NSL.asp och http://www.nomind.se/CD/Guidat.asp.)

Också mindfulnessövningar har känts bra för mig när kroppen varit sjuk.

För den som vill avstå från amalgamplomber kan sägas att 6:ans och 7:ans tänder går på sköldkörtelmeridianen och att amalgamet kunde avlägsnas speciellt där. Bäst är det då med porslinsfyllning i stället. (Detta enligt naturterapeuten Birgitta Klemo.)